Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ


Faistos Cup 2012

foto1
foto1 foto1 foto1
foto1

Γιορτή ξιφασκίας θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τους ατομικούς αγώνες ξιφασκίας που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο μοιρών του δήμου Φαιστού. Πρόκειται για το κύπελλο FAISTOS CUP που τελούσε υπό την αιγίδα της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς « Καπετάν Μιχάλης Κόρακας» και συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας και Μαζικού Αθλητισμού του δήμου Φαιστού και απέδειξε ότι για άλλη μια φορά η τοπική ομάδα ξιφασκίας μπορεί να φέρει επιτυχημένα σε πέρας σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.

foto1

Στο κύπελλο FAISTOS CUP συμμετείχαν και τα τέσσερα σωματεία της Κρήτης ενώ η πρόσκληση απευθυνόταν και στα υπόλοιπα σωματεία – μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας μια που το κύπελλο ήταν Πανελλήνιας εμβέλειας. Η Γ.Ε.Η πήρε μέρος με 5 αθλητές, ο Α.Ο. Θησέας με 4 , η Α.Λ.Ξ. Χανίων με 6 αθλητές ενώ τη διοργάνωση πλαισίωσαν και 33 ξιφομάχοι της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς.

Οι αθλητές αγωνίστηκαν στα όπλα Ξίφος Ασκήσεως και Ξίφος Μονομαχίας στις κατηγορίες ηλικιών 8-10, 11—17 και 10-20 αντίστοιχα με αγόρια και κορίτσια. Την τελική τετράδα απαρτίζουν σε κάθε κατηγορία οι αθλητές :

Α. Ξίφος Ασκήσεως πανκορασίδων (8-10)
 1. Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα
 2. Πατσιανωτάκη Αγγελική
 3. Χατζηδάκη Αλκυώνη και Σφακιανάκη Δήμητρα
όλες αθλήτριες της Α.Λ.Μ

Β. Ξίφος Ασκήσεως παμπαίδων (8-10)
 1. Μιτάκης Ανδρέας(ΓΕΗ)
 2. Παπαδάκης Στυλιανός (ΓΕΗ)
 3. Τρούλης Ιωάννης (ΑΟθησέας) και Τζεράκης Γεώργιος (ΑΛΞ Χανίων).

Γ. Ξίφος Ασκήσεως Εφήβων (11-17)
 1. Γαβριηλίδης Σάββας (ΑΛΞ Χανίων)
 2. Τρούλης Ζαχαρίας (ΑΟ Θησέας)
 3. Κουτσάκης Απόστολος (ΑΛΜ)

Δ. Ξίφος Ασκήσεως Νέων Γυναικών (11-17)
 1. Μανουδάκη Νεφέλη (ΑΛΞ Χανίων)
 2. Μανουδάκη Χρησιήδα (ΑΛΞ Χανίων)
 3. Στειακάκη Γεωργία (ΑΛΜ) και Μπομπολάκη Κατερίνα (ΑΛΞ Χανίων)

Ε. Ξίφος Μονομαχίας Νέων Ανδρών (10-20)
 1. Γουρλεμάκης Φανούριος (ΑΛΜ)
 2. Λαμπακάκης Φραγκίσκος(ΑΛΜ)
 3. Γουρλεμάκης Νικόλαος (ΑΛΜ) και Πατσιανωτάκης Χαράλαμπος (ΑΛΜ)

ΣΤ. Ξίφος Μονομαχίας Νέων Γυναικών(10-20)
 1. Τσαγκαράκη Ευφροσύνη (ΑΛΜ)
 2. Τσακιράκη Ευσεβία (ΑΛΜ)
 3. Βούρβαχη Αθηνά (ΑΛΜ) και Παρασύρη Αργυρώ (ΓΕΗ)

Εκτός όμως από τους αθλητές που ανήκουν στις τετράδες αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ξιφομάχους που συμμετείχαν σε κάθε κατηγορία και όπλο. Την παράσταση βέβαια έκλεψαν για άλλη μια φορά οι μικροί ξιφομάχοι που αν και οι περισσότεροι από αυτούς αγωνιζόταν για πρώτη φορά ωστόσο αγωνίστηκαν με πάθος και σύνεση αποδεικνύοντας την αγάπη τους για το άθλημα και προϊδεάζοντας κοινό και προπονητές για την θετική εξέλιξή τους στο μέλλον.
foto1 Με δήλωσή της η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς συγχαίρει όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν ,τα σωματεία που συμμετείχαν στη διοργάνωση ,το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών για την σημαντική παρουσία τους ,τους διαιτητές για την συμβολή τους στην απρόσκοπτη και αρτιότερη διεξαγωγή των αγώνων καθώς και τους φίλους της ομάδας και του αθλήματος που παρευρέθηκαν στους αγώνες και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαίτερα το Δ.Σ. του σωματείου ευχαριστεί τον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας και Μαζικού Αθλητισμού του δήμου Φαιστού που ήταν αρωγός της προσπάθεια πραγματοποίησης του κυπέλλου FAISTOS CUP καθώς και τους φίλους του σωματείου foto1 ιδιώτες και επαγγελματίες των οποίων η συνεισφορά ήταν καθοριστική . Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς επέλεξε να κλείσει τη φετινή αγωνιστική της χρονιά με μια διοργάνωση που ευελπιστεί να παγιωθεί και να πλαισιωθεί και από την παρουσία και άλλων σωματείων εκτός Κρήτης και υπόσχεται στο φίλαθλο κοινό μια δυναμική αγωνιστική παρουσία και την επόμενη χρονιά.


foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1
foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1