Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ

FAISTOS CUP 2013

foto1
foto1

Ξιφομάχοι απ΄όλη την Κρήτη διασταύρωσαν τα σπαθιά τους την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου σε μια γιορτή Ξιφασκίας , τους ατομικούς αγώνες ξιφασκίας που πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών του δήμου Φαιστού. Πρόκειται για το 3 ο κύπελλο FAISTOS CUP που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς Καπετάν Μιχάλης Κόρακας με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας και Μαζικού Αθλητισμού του δήμου Φαιστού και απέδειξε ότι για άλλη μια φορά η τοπική ομάδα ξιφασκίας μπορεί να φέρει επιτυχημένα σε πέρας σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.

foto1 foto1 foto1

Στο κύπελλο FAISTOS CUP συμμετείχαν και τα τέσσερα σωματεία της Κρήτης ενώ η πρόσκληση απευθυνόταν και στα υπόλοιπα σωματεία – μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας μια που το κύπελλο ήταν Πανελλήνιας εμβέλειας. Η Γ.Ε.Η πήρε μέρος με 3 αθλητές, ο Α.Ο. Θησέας με 4 , η Α.Λ.Ξ. Χανίων με 16 αθλητές ενώ τη διοργάνωση πλαισίωσαν και οι ξιφομάχοι της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς.

Οι αθλητές αγωνίστηκαν στα όπλα Ξίφος Ασκήσεως και Ξίφος Μονομαχίας στις κατηγορίες ηλικιών 8-13,14-17, και 10—13 και 14-17 αντίστοιχα με αγόρια και κορίτσια. Την τελική τετράδα απαρτίζουν σε κάθε κατηγορία οι αθλητές :Α. Ξίφος Ασκήσεως πανκορασίδων (8-13)
1. Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα (Α.Λ.Μεσσαράς)
2. .Μανουδάκη Χρυσηίδα (A.Λ.Ξ.Χανίων)
3. Πατσιανωτάκη Αγγελική (Α.Λ.Μεσσαράς) και Δραμηλαράκη Εβελίνα (A.Λ.Ξ.Χανίων)

foto1
Β. Ξίφος Ασκήσεως παμπαίδων (8-13)
1. Πατσιανωτάκης Ανδρέας
2. Κωστάκης Τηλέμαχος
3. Κάζηλας Ιωάννης και Αυγουστάκης Εμμανουήλ
όλοι αθλητές της Α.Λ.Μεσσαράς.

foto1
Γ. Ξίφος Ασκήσεως Νεανίδων (14-17)
1. Πατσιανωτάκη Μαρία
2. Μούργκα Γεωργία
3. Φασουλάκη Εμμανουέλα και Τσακίρη Αιμιλία
όλες αθλήτριες της Α.Λ.Μεσσαράς.

foto1
Δ. Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων(10-13)
1. Δρικάκης (Α.Λ.Ξ. Χανίων)
2. Παπαδάκης Στυλιανός (ΓΕΗ)
3. Κουτσάκης Εμμανουήλ (Α.Λ.Μεσσαράς) και Λιλικάκης (Α.Λ.Ξ. Χανίων)

foto1
Ε. Ξίφος Μονομαχίας Πανκορασίδων (10-13)
1. Ελληνιτάκη Ειρήνη (ΑΛΞ Χανίων)
2. Μελιδωνιώτη Δάφνη (Α.Λ.Μεσσαράς)

foto1
ΣΤ. Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων(14 -17)
1. Φουστανάκης Στέλιος (Α.Λ.Μεσσαράς)
2. Βιδαλάκης (ΑΛΞ Χανίων)
3. Καραπιδάκης (ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ) και Δρανδάκης Μάρκος (Α.Λ.Ξ. Χανίων)

foto1
Ζ΄. Ξίφος Μονομαχίας Νεανίδων(14 -17)
1. Στιεπάνοβιτς Θεοδώρα (Α.Λ.Ξ. Χανίων)
2 Τσακιράκη Ευσεβία (Α.Λ.Μεσσαράς)
3 Στράτου Δήμητρα (Α.Λ.Ξ. Χανίων)
4 Παναγιωτάκη Μαριάνα Στέλλα (ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ)

foto1

Εκτός όμως από τους αθλητές που ανήκουν στις τετράδες αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ξιφομάχους που συμμετείχαν σε κάθε κατηγορία και όπλο. Την παράσταση έκλεψαν για άλλη μια φορά μικροί και μεγάλοι ξιφομάχοι που αγωνίστηκαν με πάθος και σύνεση αποδεικνύοντας την αγάπη τους για το άθλημα και προϊδεάζοντας κοινό και προπονητές για την θετική εξέλιξή τους στο μέλλον.

Με δήλωσή της η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς συγχαίρει όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν ,τα σωματεία που συμμετείχαν στη διοργάνωση ,το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών για την σημαντική παρουσία τους σε κάθε διοργάνωση του σωματείου ,τους Προπονητές των συμμετεχόντων σωματείων για την συμβολή τους στην απρόσκοπτη και αρτιότερη διεξαγωγή των αγώνων καθώς και τους φίλους της ομάδας και του αθλήματος που παρευρέθηκαν στους αγώνες και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαίτερα το Δ.Σ. του σωματείου ευχαριστεί τον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας και Μαζικού Αθλητισμού του δήμου Φαιστού που ήταν αρωγός της για άλλη μια φορά στην προσπάθεια πραγματοποίησης του κυπέλλου FAISTOS CUP καθώς και τους φίλους του σωματείου ιδιώτες και επαγγελματίες των οποίων η συνεισφορά ήταν καθοριστική . Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς επέλεξε να ανοίξει τη φετινή αγωνιστική της χρονιά με μια διοργάνωση που ευελπιστεί να παγιωθεί και να πλαισιωθεί και από την παρουσία και άλλων σωματείων εκτός Κρήτης και υπόσχεται στο φίλαθλο κοινό μια δυναμική αγωνιστική παρουσία για την φετινή χρονιά .Επίσης καθώς δραστηριοποιείται σε Πόμπια , Μοίρες και Τυμπάκι απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει το άθλημα της ξιφασκίας.

foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1