Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΦΛΩΡΙΝΑ CAMP

foto1 Με δωδεκα αθλητές της συμμετείχε η Α.Λ.Μεσσαρας στο κύπελλο "Λύγκιστης "που διοργανώθηκε στη Φλώρινα στις 7 Σεπτεμβρίου απο τον Ο.ΞΙ.Φ. Οι ξιφομάχοι της Μεσσαρίτικης ομάδας επέλεξαν να ξεκινήσουν τη φετινή τους αγωνιστική προετοιμασία δεχόμενοι την πρόσκληση του Ο.ΞΙ.Φ. να συμμετέχουν στο CAMP που διοργάνωσε με επιτυχία και φέτος και που έκλεισε με την διοργάνωση των αγώνων.
Η αποστολη απαρτιζόταν απο τους αθλητές Φουστανακη Στελιο,Τσακιρακη Θεόδωρο, Πατσιανωτακη Χαράλαμπο και Πατσιανωτάκη Ανδρέα καθώς και από τις αθλήτριες Τσακιρακη Βουλα, Στειακακη Γεωργία, Χαραλαμπακη Ραφαελα, Φασουλακη Εμμανουέλα, Μουργκα Γεωργια ,Τσακιράκη Άννα , Πατσιανωτακη Μαρία και Πατσιανωτάκη Αγγελική καθως και τον προπονητη Φουστανακη Δημητρη. Το CAMP που έλαβε χώρα στις Πρεσπες από τις 30 Αυγούστου ως τις 7 Σεπτεμβρίου έδωσε την ευκαιρία στους Μεσσαρίτες ξιφομάχους να ασχοληθούν εντατικα με την ξιφασκία πραγματοποι΄ωντας 4 ωρες προπόνησης καθώς και περίπου 4 χλμ τρέξιμο καθε πρωί, κάθε μέρα βελτιώνοντας έτσι την φυσική τους κατάσταση και την τεχνική τους.
Στις 6 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε από τον ΟΞΙΦ μη βαθμολογούμενο τουρνουά με τη συμμετοχή αθλητών εως 13 ετών,στο οποίο έλαβαν μέρος ο Πατσιανωτακης Ανδρεας, καθως η Πατσιανωτακη Αγγελικη που όμως στάθηκε άτυχη καθώς είχε ένα τραυματισμό.Ο πολλά υποσχόμενος για το μέλλον Πατσιανωτάκης Ανδρέας παρά το μικρό της ηλικίας του πήρε την 5η θέση στην κατηγορία του.
Στις 7 Σεπτεμβρίου αγωνίστηκαν οι υπόλοιποι αθλητές της αποστολής εκτός τη Γεωργια Μουργκα (λογω τραυματισμου) στο βαθμολογουμενο κυπελλο "Λυγκιστης" νεων ανδρων-γυναικων (εως 20 ετων).
foto1 Στο ξίφος ασκήσεως νέων γυναικών οι Πατσιανωτακη Μαρια, η Φασουλακη Εμμανουελα και η Πατσιανωτακη Αγγελικη πηραν τις 16η, 17η, 18η θεση αντιστοιχα αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία αρκετά χρήσιμη για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν.
Στο ξιφος μονομαχίας νέων ανδρών ο Πατσιανωτακης Χαρα/μπος και ο Τσακιρακης Θοδωρης αν και στη φαση των ομιλων τα πήγαν πολύ καλά, παιζοντας και νικώτας δυνατούς αντιπαλους, σταθηκαν ατυχοι στη φαση για τους 16 καθως ο πρωτος αποκλειστηκε απο τον πρωταθλητή Γεωργιας, και ο δευτερος τραυματίστηκε, αποσπωντας της 21η και 22η θεση αντιστοιχα. Ευχάριστη έκπληξη για τη μεσσαρίτικη ομάδα ηταν ο Φουστανακης Στελιος, ο οποιος αποκλείοντας δυνατούς αντιπάλους κατέλαβε την 8η θέση.
Στο ξιφος μονομαχιας νέων γυναικών οι αθλήτριες της ομάδας μας στάθηκαν άτυχες και δεν πέρασαν τη φάση των ομίλων, εκτός την Τσακιράκη Βουλα η οποια πηρε την 27η θεση.
Ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι δηλώνουν μετά την επιστροφή τους οι αθλητές της Αθλητικης Λέσχης Μεσσαράς .Ήταν για τους Ξιφομάχους μας μια σημαντική εμπειρία δηλώνει εκπρόσωπος του Δ.Σ.της ομάδας. Τα παιδιά κατάφεραν να βελτιώσουν πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και να αναπτύξουν πολύ καλές διαπροσωπικές σχέσεις με τους συναθλητές τους από τα υπολοιπα σωματεία που συμμετείχαν .
foto1 Ευχαριστούμε τον Ο.ΞΙ.Φ για την φιλοξενία και καλούμε όλους τους συναθλητές αλλά και τον υπολοιπο κόσμο να δώσουν το παρόν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών όπου και θα πραγματοποιηθεί το 3 o FAISTOS CUP ένα κύπελο ξιφασκίας που με επιτυχία διοργανώνεται από την ομάδα της Αθλητικ'ης Λέσχης Μεσσαράς τρία χρόνια τώρα . Ευελπιστούμε να καθιερωθεί σαν διοργάνωση αφού στηρίζεται τόσο από τους αθλητές αλλά και την τοπική κοινωνία . Είναι κάτι που προσδοκά το σωματείο που αποτελεί το συνεχιστή της ιστορικής πορείας του αθλήματος της ξιφασκίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς.