Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ


Camp και Κύπελλο Λύγκιστης 2014

Φορτωμένοι με πολλές εμπειρίες γύρισαν την περασμένη Δευτέρα η αποστολή των ξιφομάχων της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΣΑΡΑΣ που μετείχαν στην δεύτερη περίοδο του camp που διοργάνωσε και φέτος ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας στις Πρέσπες.

Καμπ και Κυπελλο Λύγκιστης 2014 Καμπ και Κυπελλο Λύγκιστης 2014

Η 1η περίοδος ήταν αυτή που φιλοξένησε ξιφομάχους από όλη την Ελλάδα μέχρι 13 ετών. Σ' αυτή την περίοδο συμμετείχαν από την Μεσσαρίτικη ομάδα οι: Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα, Κάζηλας Γιάννης και ο Πατσιανωτάκης Ανδρέας. Οι συμμετοχές στην περίοδο αυτή ξεπέρασε τους 50,κάτι που έδωσε στα παιδιά που συμμετείχαν τη δυνατότητα να προπονηθούν με πολλούς και διαφορετικούς ξιφομάχους και να μπουν σιγά σιγά στους ρυθμούς πιο εντατικής προπόνησης.

Καμπ και Κυπελλο Λύγκιστης 2014

Στην 2η περίοδο (29/8-5/9) φιλοξενήθηκαν ξιφομάχοι από 13 ετών και άνω από Ελλάδα,Κύπρο,Βέλγιο,Αλγερία και ο αριθμός ξεπέρασε τους 110 αθλητές-τριες!!! Εκεί δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να προπονηθούν σκληρά ώστε η αγωνιστική σαιζόν που μπαίνουν να του βρει έτοιμους από κάθε πλευρά.Έτσι μετά από 8 μέρες προπόνησης (το ημερήσιο πρόγραμμα περιλάμβανε τρείς προπονήσεις) οι Μεσσαρίτες ξιφομάχοι δοκίμασαν το βαθμό ετοιμότητας τους στο "ΛΥΓΚΙΣΤΙΣ" το διεθνές κύπελλο που διοργάνωσε για 8η συνεχή χρονιά ο ΟΞΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.Ένας αγώνας στην κατηγορία Νέων Ανδρών-Νέων γυναικών δηλαδή αθλητές-τριες έως 20 ετών.

Καμπ και Κυπελλο Λύγκιστης 2014

Στην κατηγορία Νέων Ανδρών και στο Ξίφος Μονομαχίας ο Πατσιανωτάκης Λάμπης(A.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) ανάμεσα σε 41 αθλητές κατάφερε να βγει στο βάθρο των νικητών παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο αφού απέκλεισε κατά σειρά τους Ηλιάδη του ΟΞΙΦ (για να μπει στους 16),τον Μέκρα του ΟΔΥΣΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (για να μπει στους 8 και τον συναθλητή του Φουστανάκη Στέλιο για να μπει στην 4άδα .Εκεί αντιμετώπισε τον Τσώκα Ν ο οποίος του στέρησε την είσοδο στον τελικό χάνοντας τελικά 15-11.

Όσον αφορά τον Φουστανάκη Στέλιο(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) αφού έκανε 3 νίκες στον πρώτο γύρο η βαθμολογία τον έφερε αντιμέτωπο με τον συναθλητή του Τσακιράκη Θοδωρή(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ),που νικώντας τον 15-10 πέρασε στους 16.Εκεί αντιμετώπισε τον Στιούκη Ματθαίο(Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)και νικώντας τον με 15-11 πέρασε στην 8αδα όπου αποκλείστηκε από τον Πατσιανωτάκη καταλαμβάνοντας την 8η θέση όπως και πέρσι. Στο Ξίφος Μονομαχίας οι θέσεις (41 αθλητές) 1ος Κυπραίος (ΚΟΛΛΕΓΙΟ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) 2ος Τσώκας Ν (ΟΞΙΦ) 3οι Πατσιανωτάκης (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) και Ζαχαρόπουλος (ΟΞΙΦ) 8ος Φουστανάκης(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ),17ος Τσακιράκης (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

Καμπ και Κυπελλο Λύγκιστης 2014 Καμπ και Κυπελλο Λύγκιστης 2014 Καμπ και Κυπελλο Λύγκιστης 2014

Στις γυναίκες τώρα στο Ξίφος Μονομαχίας από την μεσσαρίτικη ομάδα συμμετείχαν στου αγώνες οι: Τσακιράκη Άννα(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) η οποία μετά από ένα καταπληκτικό πρώτο γύρο πέρασε στις 26 και στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Τζίμα (ΕΘΝΙΚΟΣ) κατακτώντας τελικά την 17η θέση,και η Χαραλαμπάκη Ραφαέλα(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) που πέρασε στις 26 με τρεις νίκες στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Παναγιωτάκη(Α.Ο.ΘΗΣΕΑ) και κατετάγη στην 18η θέση.

Τον αγώνα ξεκίνησε και η Τσακιράκη Ευσεβία(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) η οποία όμως εγκατέλειψε στον δεύτερο αγώνα μιας και κάποιος τραυματισμός δεν της επέτρεψε να συνεχίσει.

Στο Ξίφος Ασκήσεως παρά το μικρό της ηλικίας των ξιφομάχων της ΑΛΜ οι μεσσαρίτισες ξιφομάχοι τα πήγαν περίφημα. Αναλυτικά:η Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) παίζοντας σε αγώνα 2 κατηγοριών πάνω από την ηλικία της (12 ετών) ανάμεσα σε 24 ξιφομάχους αφού πέρασε στις 18 αντιμετώπισε την Kόρκουλου-Κουσούνη(ΔΑΜΟΚΛΗ) και πέρασε στις 8. Εκεί ήρθε αντιμέτωπη με την Μαρκαντωνάκη(Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ) η οποία και την απέκλεισε στερώντας της ένα μετάλλιο. Αλλά και η 8η θέση που κατέλαβε τελικά είναι μεγάλη επιτυχία.

Καμπ και Κυπελλο Λύγκιστης 2014 Καμπ και Κυπελλο Λύγκιστης 2014 Καμπ και Κυπελλο Λύγκιστης 2014

Όσον αφορά την Πατσιανωτάκη Μαρία(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) που κι αυτή είναι νεάνιδα (14 ετών) αφού πέρασε τον πρώτο γύρο αποκλείστηκε από την Πατρή (ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ) καταλαμβάνοντας τελικά την 17η θέση.

Η ατυχία της στιγμής (τράβηγμα στο δικέφαλο ) στον τρίτο αγώνα στέρησε στην Πατσιανωτάκη Αγγελίνα(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να καταφέρει ανάμεσα σε πολύ μεγάλες και έμπειρες ξιφομάχους. Απόλυτα ικανοποιημένος πέρα από μικροτραυματισμούς οι περισσότεροι λόγω κόπωσης, είναι από την προετοιμασία των αθλητών του ο κος Φουστανακης Δημήτρης, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των αθλητών να βρεθούν στην άλλη άκρη της Ελλάδος προκειμένου να ξεκινήσουν δυναμικά την καινούργια χρονιά..

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Ναυτιλιακή Εταιρεία ΑΝΕΚ SUPERFAST για την άμεση και σημαντική ανταπόκρισή τους, προσφέροντας έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αθλητών μας και των συνοδών τους που θα μεταβούν στην Αθήνα, για να συμμετάσχουν στο Ligistis Fencing Cup και στο Prespa Summer Fencing Camb και για την επιστροφη τους από Πειραιά προς Ηράκλειο.

Οι Ναυτιλιακή Εταιρεία, ΑΝΕΚ SUPERFAST παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, απέδειξε έμπρακτα για μια ακόμα φορά, την κοινωνική της ευαισθησία στηρίζοντας το σωματείο μας για μια ακόμη φορά. Με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα είναι κοντά μας όποτε και όταν τους χρειαστούμε, τους ευχαριστούμε και πάλι και ευχόμαστε καλά ταξίδια.