Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ


"ΞΙΦΟΣ 2011"

Χανιά-Απριλίου 2011

foto1

Αξιόλογη εμφάνιση έκαναν οι αθλητές και αθλήτριες της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς στους αγώνες που διοργανώθηκαν από το Σύλλογο Ξιφασκίας Χανίων την Κυριακή 3 Απριλίου στα Χανιά. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα παιδιά 8-13 ετών στο ξίφος μονομαχίας και στο ξίφος ασκήσεως.

Πρωτιά κατάφεραν να αποσπάσουν ο Θοδωρής Τσακιράκης στην κατηγορία ξίφους μονομαχίας Παμπαίδων με δεύτερο τον Στέλιο Φουστανάκη.

foto1

Στο ξίφος μονομαχίας Πανκορασίδων η Αθηνά Βούρβαχη πήρε την πρώτη θέση και η Εφη Τσαγκαράκη την Τρίτη.

Στο ξίφος ασκήσεως σημαντικές ήταν οι θέσεις που κατέλαβαν οι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου με τις Μαρινέλα Πεδιαδιτάκη να καταλαμβάνει την 2η θέση και Αγγελίνα Πατσιανωτάκη την 3η θέση στο ξίφος Ασκήσεως πανκορασίδων Α’ (8-10 ετών). Ενώ η Χαραλαμπάκη Ραφαέλα και η Στειακάκη Γεωργία πήραν την Τρίτη θέση στην κατηγορία πανκορασίδων Β’ (11-13 ετών).

foto1

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και αθλητές του συλλόγου μας που δεν αγωνιζόταν σε κάποια κατηγορία (Πατσιανωτάκης Λάμπης, Κουτσάκης Στέλιος και Πεδιαδιτάκης Αρης) παραβρεθήκαν στους αγώνες παίζοντας φιλικά με τους συναθλητές τους από το σύλλογο Χανιών προάγοντας το πνεύμα ευ αγωνίζεσθε, της ευγενούς άμιλλας αποδεικνύοντας ότι σκοπός του αθλητισμού δεν είναι μόνο η διάκριση αλλά και η ομοψυχία μεταξύ των αθλητών και η σύναψη σχέσεων ανάμεσα σε παιδιά που μοιράζονται την ίδια αγάπη για ένα άθλημα.

foto1

Έπαινοι αξίζουν και στους μικρούς ξιφομάχους που παρά τη μικρή διάρκεια ενασχόλησης τους με το άθλημα έκλεψαν την παράσταση κάνοντας όλους να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον ενός αθλήματος που ειδικά στην περιοχή μας δεν είναι ευρέως γνωστό, ούτε τυγχάνει ιδιαίτερης στήριξης.

foto1

Μετά το πέρας των αγώνων η Αθλητική Λέσχη Χανίων παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της αποστολής της Α.Λ.Μ. σε εξαιρετικά προσεγμένο χώρο, όπου πέρα των τετριμμένων ανταλλαχθηκαν απόψεις για το παρόν και το μέλλον της ξιφασκίας στην Κρήτη.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στην Αθλητική Λέσχη Χανίων για την άψογη διοργάνωση. Την ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία.
Ευχαριστούμε επίσης το Καπετανάκη Αντώνη για την ασφαλή μεταφορά μας από και προς τα Χανιά.
Επίσης η Α.Λ.Μ. ευχαριστεί το Γεώργο Βούρβαχη για τα δωρεάν νερά και τους χυμούς.

foto1

Το Σαββατοκύριακο διοργανώνεται το Κύπελο Ελλάδος Εφήβων-Νεανίδων στην Αθήνα οπού ελπίζουμε ότι οι συμμετέχοντες αθλητές του συλλόγου μας θα μας κάνουν υπερήφανους για άλλη μια φορά.» τονίζει με ανακοίνωση η Α.Λ.Μ.

foto1

Φωτογραφίες