Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία και αριθμό συμμετοχών που πέρασε κάθε προηγούμενο πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος του κυπέλλου Ελλάδος στην ξιφασκία στο Ο.Α.Κ.Α με τη συμμετοχή και της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς.

Οι αγώνες αφορούσαν την κατηγορία Ανδρών και Γυναικών στο Ξίφος Μονομαχίας όμως δικαίωμα συμμετοχής είχαν και οι αθλητές-ριες από 13 ετών και άνω.

Στους άνδρες κυπελλούχος Ελλάδος στέφθηκε ο αθλητής του Γ.Σ ΚΑΡΔΙΑΝΗΣ Κοντογιάννης Αλέξανδρος ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Πάνου Γεώργιου απο τον Π.Γ.Σ. με 15-11.
Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Πέρδικας και Παπαδημητρίου αμφότεροι του Π.Γ.Σ.!!
Να σημειώσουμε ότι στον αγώνα έλαβαν μέρος 138 !!!!!! άνδρες απ'όλη την Ελλάδα.Οι αγώνες ξεκίνησαν 09:30 το πρωί και ο τελικός τελείωσε μετά τις 17:00!!!!

Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς συμμετείχε με τρεις αθλητές στο κύπελλο:τον Λαμπακάκη Φραγκίσκο ο οποίος με ένα καταπληκτικό πρώτο γύρο(5 νίκες σε 5 παιχνίδια) πέρασε χωρίς αγώνα στους 64 όπου αντιμετώπισε για τους 32 τον Χατζη (ΠΓΣ).Ο αμφίρροπος αγώνας έληξε υπέρ του Αθηναίου αθλητή κατατάσσοντας τον Μεσσαρίτη αθλητή στην 35η θέση στον τελικό πίνακα.

Ο δεύτερος αθλητής της ΑΛΜ ήταν ο 14χρονος Τσακιράκης Θεόδωρος ο οποίος στον πρώτο γύρο έκανε 4 νίκες σε 5 αγώνες περνώντας άνετα στους 98. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Παναγιωτακόπουλο Γιώργο (Γ.Σ.ΚΑΡΔΙΑΝΗΣ) τον οποίο και νίκησε με 15-12 παίρνοντας έτσι την πρόκριση για του 64. Στον επόμενο γύρο έχασε την πρόκριση στους 32 από τον σαφώς πιο έμπειρο Δραγώζη Παναγ. (Σ.Σ.ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ) καταλαμβάνοντας τελικά την 41η θέση στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες Ανδρών.

Ο τρίτος Μεσσαρίτης Πεδιαδιτάκης Άρης (18 ετών) αφού στον πρώτο γύρο έκανε 2 νίκες και πέρασε και αυτός στους 98 αντιμετώπισε τον Λουκά Ιωάννη (ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ) ο οποίος νικώντας τον τον περιόρισε στη 84η θέση.

Τώρα όσον αφορά τις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η 8η Ολυμπιονίκης της Αθήνας η Γιάννα η Χρήστου(ΟΞΙΦ) που νίκησε στον τελικό την Πέρδικα Δέσποινα (ΠΓΣ).Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι:Γεωργιάδου Δέσποινα(ΠΓΣ) και Πασχαλίδου Ελένη(ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ).

Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς συμμετείχε στο Κύπελλο με δυο αθλήτριες τις: Χαραλαμπάκη Ραφαέλα(15 ετών) και Τσακιράκη Άννα(14 ετών) οι οποίες συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνες Γυναικών και το να περάσουν στον επόμενο γύρο κατέστην αδύνατον!!Παρ όλα αυτά η παρουσία τους μόνο ελπιδοφόρα μπορεί να χαρακτηριστεί αφού κοίταξαν στα μάτια αθλήτριες που και μεγαλύτερες ήταν αλλά και πιο έμπειρες!!

Η ομάδα της Μεσσαράς με ανακοίνωσή της θέλει να ευχαριστήσει τους ξιφομάχους της για την αξιόλογη αντιπροσώπευση που παρειχαν στην ομάδα τόσο στη Διοργάνωση του Ο.ΞΙ.Φ. KID'S CUP στις 23 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη όσο και στο Κύπελλο Ανδρών Γυναικων στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου. Άξιοι επαίνων οι αθλητές του σωματείου για τις θέσεις που κατέλαβαν και στην Θεσσαλονικη(Φουστανάκης Σ 2ος,Πεδιαδιτάκη Μ 3η,Πατσιανωτάκη Μ 5η,Πατσιανωτάκης Χ 7ος, Τσακιράκης Θ 9ος) αλλα και οι αθλητες που με την παρουσία τους τίμησαν την Αθλητική Λέσχη Μεσσαρας στο Κυπελλο Ελλάδος στην Αθήνα .

Επιπρόσθετα το Δ.Σ. και οι συμμετέχοντες αθλητές και στις δύο διοργανώσεις θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους τόσο στην εταιρία ANEK LINES για την ευγενική χορηγία της και φέτος στα ακτοπλοικά εισητήρια των αποστολών μας όσο και στον αθλητή της Ομάδας Λαμπακάκη Φραγκίσκο για την πολύτιμη βοήθεια του στους αγώνες της 23ης Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη όπου μετέβη από την Αθήνα προκειμένου να καθοδηγήσει τους αθλητές του σωματείου μας μιας και πρόβλημα υγείας δεν επέτρεψε στον προπονητή μας Φουστανάκη Δημήτρη να ταξιδέψει μαζί τους αλλά και για την πολύτιμη συνεισφορά του σε κάθε αποστολή μας .

Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς θα ήθελε να ενημερώσει το φίλαθλο κοινό της Μεσσαράς ότι το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών του Δήμου Φαιστού διοργανώνει τους Περιφερειακούς - Αναπτυξιακούς Αγώνες Ξιφασκίας(έως 13 ετών) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10:00 και αναμένεται να κρατήσουν μέχρι αργά το απόγευμα λόγω πληθώρας συμμετοχών!!

Καλούμε το φίλαθλο κοινό της Μεσσαράς να έρθει να γνωρίσει το άθλημα της Ξιφασκίας αλλά και να παρακολουθήσει το <<μέλλον>> της περιοχής μας στην ξιφασκία,ένα άθλημα που συνεχίζει να φέρνει στη Μεσσαρα διακρίσεις, πανελλήνια μετάλλια αλλά και ....πριμ σε μαθητές-αθλητές του!!!