Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ) 4/10/2014

Με την συμμετοχή 78 αθλητών και 64 αθλητριών απ όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση του κυπέλλου Ελλάδος που αφορούσε το Ξίφος Μονομαχίας.

Ο Τσώκας και η Μοσχοπούλου αμφότεροι αθλητές του Ο.ΞΙ.ΦΛΩΡΙΝΑΣ σήκωσαν το κύπελλο το Σάββατο που μας πέρασε (4/10) στην αίθουσα Ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α.

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΣΑΡΑΣ συμμετείχε με 10 αθλητές -τριες στους αγώνες και τα αποτελέσματα της αποστολής ήταν αρκετά ικανοποιητικά κατά τον προπονητή της ομάδας κο Φουστανάκη.

Στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων (έως 17 ετών) η Α.Λ.Μ. εκπροσωπήθηκε από τους:Τσακιράκη Θοδωρή ο οποίος μετά από εξαιρετική εμφάνιση πέρασε Νο 3 στο κλασμάν του Α' γύρου και νικώντας τον Καλέση του Ε.Γ.Σ μπήκε στην 16άδα όπου αντιμετώπισε τον μετέπειτα κυπελλούχο Τσώκα ο οποίος του έκλεισε τον δρόμο για 8άδα νικώντας τον 15-12 καταλαμβάνοντας τελικά την 9η θέση.Παρόμοια πορεία ακολούθησε και ο νεοαποκτηθέν Καραπιδάκης Γιάννης ο οποίος αφού πέρασε στους 32 βάση κλασμάν απέκλεισε τον Μπουγάτσο του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και πέρασε στους 16.Εκεί έχασε την είσοδο στην 8άδα από τον Χατζόπουλο του ΟΔΥΣΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ καταλαμβάνοντας την 10η θέση στην τελική κατάταξη.Την 17η θέση κατέλαβε ο Φουστανάκης Στέλιος και την 27 ο Ζαχαριουδάκης Νίκος χάνοντας από τους Δημητρόπουλο και Τικτόπουλο αντίστοιχα.

Οι παμπαίδες τώρα Χρονάκης και Γρηγοράκης παρόλο που δεν κατάφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο οι εμπειρίες που αποκόμισαν θα τους βοηθήσουν στην πορεία τους προς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τον Ιανουάριο του 2015.Οι θέσεις που τελικά κατέλαβαν η 62η για τον Χρονάκη και η 71η για τον Γρηγοράκη!!!!!

Στα κορίτσια τώρα η Τσακιράκη η Ευσεβία κατάφερε να μπει στην 16άδα και με λίγη προσπάθεια θα μπορούσε να νικήσει και την Στιεπάνοβιτς (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ) ,η οποία και κατετάγει 3η μιας και έχασε 13-11.Οι Χαραλαμπάκη Ραφεέλα και Τσακιράκη Αννα δείχνοντας ότι η δουλειά τους αρχίζει να φαίνεται στις πίστες πέρασαν άνετα στον 3ο γύρο όπου αποκλείστηκαν από Τσακιράκη Ε (Α.Λ.Μ.) και Κεβρεκίδου (Ο.ΞΙ.Φ.) αντίστοιχα.Έδειξαν όμως μια συνεχώς ανοδική πορεία σε σχέση με την περυσινή σαιζόν παρά τους τραυματισμούς που ταλαιπωρούν και τις δύο.Η επανεμφανιζόμενη Τσακιράκη Γωγώ δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο αλλά έδειξε ότι η ξιφασκία δεν ξεχνιέται ακόμα κι αν έχεις να ασχοληθείς 6 και πλέον χρόνια!!!

ΤΟ Δ.Σ της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ευχαριστεί την ΑΝΕΚ που για άλλη μια φορά ήταν δίπλα στην αποστολή όχι μόνο με την οικονομική διευκόλυνση που παρείχε στην αποστολή του σωματείου αλλά και για την διάθεση για απόλυτη εξυπηρέτηση σε ότι χρειάστηκαν τα μέλη της!!!!!Επίσης ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθεια του τον Λαμπακάκη Φραγκίσκο αθλητή της ομάδας που συμπαραστάθηκε στην αποστολή όλη τη μέρα και φυσικά τους γονείς των παιδιών που τα στήριξαν σ αυτή τους την προσπάθεια.