Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ


ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 2013

Με τη συμμετοχή 45 και πλέον αθλητών-τριών από 13 σωματεία πραγματοποιήθηκε το 5ο κύπελλο" ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ" στο κλειστό γυμναστήριο Χανίων.

Οι αγώνες αφορούσαν κατηγορίες 18 χρονών και άνω στο Ξίφος Μονομαχίας σε άντρες και γυναίκες.

Διοργανωτής ήταν η Αθλητική Λεσχη Ξιφασκίας Χανίων με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης και υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ. Παρών στους αγώνες ήταν και ο Γ.Γ της Ε.Ο.Ξ. κος Κοντός Δημήτρης.

Στον αγωνιστικό τομέα κυπελλούχοι στέφθηκαν στους μεν άνδρες ο Στέφος Γιωργος του ΠΓΣ και στις γυναικες η 8η ολυμπιονίκης της Αθήνας η Γιάννα η Χρήστου από τον ΟΞΙΦλώρινας,,

Στους άνδρες(26 Συμμετοχές) 1ος Στέφος Γιώργος (ΠΓΣ) 2ος Παπαδημητρίου Αγαπητός(ΠΓΣ) 3οι Φουστανάκης Δημήτρης(ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΣΑΡΑΣ) και Τσώκας Πέτρος (ΟΞΙΦ)

Στις γυναίκες(21 Συμμετοχές) 1η Χρήστου Γιάννα(ΟΞΙΦ) 2η Νινιγιάννη (ΠΑΟ) 3ες Ντουπίνινα(ΚΥΠΡΟΣ) και Σκλαβόύνου (ΚΕΡΑΤΕΑ)

Αναλυτικά:
Άντρες ημιτελικοί:Στέφος-Τσώκας 15-13,Παπαδημητρίου-Φουστανάκης 15-7 τελικός Στέφος-Παπαδημητρίου 15-11

Γυναίκες.Ημιτελικοί:Χρήστου-Σκλαβούνου 15-8 και Νινιγιάννη-Ντουπινίνα 15-11.τελικός Χρήστου-Νινιγιάννη 15-11.

Για την Α.Λ.Μ. η παρουσία τωμ αθλητων της αποδείχθηκε άξια επαίνων αφού ο Φουστανάκης Δημήτρης αναδείχθηκε 3ος(απέκλεισε τον Μανουσάκη του ΘΗΣΕΑ (στους 16) και τον Πιτσάκη της Λ.Ε.Α.(στους 8) ενώ ο Λαμπακάκης Φραγκής 22ος που συμμετέχοντας σε όμιλο φωτιά δεν κατάφερε να δείξει τον πραγματικό του εαυτό.

Στις γυναίκες απίστευτος ήταν ο πρώτος γύρος από την Παπαδογιαννάκη Διαμάντω που πέρασε αρχικά στην 16άδα , μπήκε 8άδα και στην συνέχεια έχασε από την Ντουπινίνα για να καταλάβει τελικά την 5η θέση!!! Η Καδιανάκη Χρυσούλα δεν κατάφερε να περάσει τον πρώτο γύρο και περιοριστηκε στην 19η θέση πραγματοποιώντας όμως ικανοποιητική εμφάνιση!!

Συγχαρητήρια στους αθλητές της δίνει για άλλη μια φορά το ΔΣ της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς . Οι αθλητές μας ανεξάρτητα αν καταφέρνουν να κερδίσουν μετάλια ή όχι μας κάνουν περήφανους με την αγωνιστικότητα και το ήθος τους τονίζει η πρόεδρος του ΔΣ. Οι διακρίσεις έρχονται σαν επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλουν και είναι αποτέλεσμα της συνέργειας πολλών παραγόντων -αγωνιστική ετοιμότητα , καλη φυσική κατάσταση και καλή ψυχολογία κλπ - μα εκεινο που πραγματικά μετραει για όλους είναι η αγάπη για το άθλημα της Ξιφασκίας . Ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινο της Μεσσαράς ότι το Σάββατο 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών οι Σχολικοι αγώνες Ξιφασκίας που αφορούν αθλητές που φοιτούν στην τεταρτη Πέμπτη και Έκτη Δημοτικού των σχολείων της Κρήτης. Καλούμε όλους τους Μεσσαρίτες αλλά προπάντων όλους τους μαθητές των σχολείων μας να τους παρακολουθήσουν και να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της Ξιφασκίας .