Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2013
Ξίφος Μονομαχίας

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Απριλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών στην αίθουσα Ξιφασκίας στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα. Στο πρωτάθλημα που αφορούσε το Ξίφος Μονομαχίας συμμετείχε και η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς με αποστολή αθλητών και αθλητριών της. Η αποστολή των ανδρών απαρτιζόταν από τους Φουστανάκη Δημήτρη , Λαμπακάκη Φραγκίσκο και Πιταράκη Διονύση ενώ οι γυναίκες εκπροσωπήθηκαν από τις Παπαδογιαννακη Διαμάντω και Καδιανάκη Χρυσούλα .
foto1 Στους ανδρες οι Φουστανάκης και Λαμπακάκης κατάφεραν να μπούν στην τριανταδυάδα και παρά το μεγάλο ανταγωνισμό αφού η συμμετοχή των ανδρών αριθμούσε τους 105 αθλητές να καταλάβουν την εικοστή ένατη και εικοστή έκτη θέση αντίστοιχα . Στο ομαδικό η ομάδα ενισχύθηκε με την συμμετοχή του Πατσιανωτάκη Χαράλαμπου που άν και ανήκει στη κατηγορία εφήβων οστόσω αγωνίστηκε δυναμικά προσφέροντας πολλα στην ομάδα η οποία τελικά πήρε την δέκατη θέση.
Στην κατηγορία των ανδρών αγωνίστηκε έπειτα από αρκετά χρόνια αποχής από τις επίσημες αθλητικές διοργανώσεις ο Φουστανάκης Δημήτρης αθλητής ορόσημο και για το άθλημα της Ξιφασκίας στη Μεσσαρά λόγω των επιδόσεών του -Βαλκανιονίκης το 1987 και με αρκετές διακρίσεις σε Πανελλήνιους αγώνες- αλλά και στυλοβάτης της ομάδας λόγω της πολύπλευρης προσφοράς του στο σωματείο της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς .
foto1 Από τις γυναίκες παρά την μακροχρόνια αποχή τους από τις πίστες τόσο η Παπαδογιαννάκη αλλά και η Καδιανάκη - παλιές αθλήτριες Ξιφασκίας - αγωνίστηκαν δυναμικά αλλά δεν κατάφεραν να μπούν στην τριανταδυάδα. Στο ομαδικό την ομάδα συμπλήρωσε η Βούρβαχη Αθηνά που άν και ανήκει στην κατηγορία των νεάνιδων επιλέχθηκε να συμμετέχει στην αποστολή όντας η πρώτη βαθμολογικά στον πίνακα Γενικής Κατάταξης από τις άλλες νεάνιδες του σωματείου . Τα κορίτσια παρά την αξιόλογη παρουσία τους δεν κατάφεραν να μπουν στην οκτάδα.
Η διοργάνωση αυτή αποτελεί την τελευταία επίσημη Βαθμολογούμενη πρίν το καλοκαίρι στην οποία συμμετέχει η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς . Το Δ.Σ. της ομάδας νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο τους αθλητές που συμμετείχαν σε αυτό το πρωτάθλημα αλλά και γενικά όλους τους αθλητές και αθλήτριες του σωματείου που και φέτος παρά τις δυσκολίες κατάφεραν να εκπροσωπήσουν την ομάδα και να εντυπωσιάσουν στις πίστες των αγώνων σε πανελλήνιο αλλά και παγκρήτιο επίπεδο. Επίσης τονίζει με δήλωσή του την σημαντική συμβολή τόσο των γονιών των αθλητών στην ομοψυχία και στην σωστή λειτουργία της ομάδας αλλά και των χορηγών που χάρη σ΄αυτούς μπορεί και προσφέρει κατά τις δυνάμεις του στους αθλητές . Κλείνοντας ευχαριστεί τις ΑΝΕΚ Lines αλλά τον κύριο Τσολάκη Αριστείδη αφού χάρη σε αυτούς μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη μετακίνηση των αθλητών μας στις πανελλήνιες διοργανώσεις.
Το σωματείο της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς καλεί και άλλους γονείς και παιδιά να έρθουν να γνωρίσουν το άθλημα της ξιφασκίας αφού τμήματά του λειτουργούν σε Πόμπια στο Γυμναστήριο του Γυμνασίου ,Μοίρες στο Γυμνάσιο Μοιρών και πρόσφατα και στο Τυμπάκιμε απέναντι από το αεροδρόμιο Τυμπακίου, με σκοπό να αναδείξουμε το άθλημα και να κρατήσουμε τα παιδιά μας σε καλή φυσική κατάσταση μακριά από αρνητικούς επηρεασμούς .