Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ

ΑΣΗΜΕΝΙΟ Η ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ

Στο δεύτερο σκαλί του βαθρού του Πανελληνίου Πρωταθλήματος εφήβων στην ξιφασκία ανέβηκε η ομάδα της αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς στους αγώνες που διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο που πέρασε στην Αθήνα.

Το Σάββατο ημέρα των ατομικών ο Γουρλεμάκης Γεώργος κατέλαβε την 12η θέση ανάμεσα σε 70 αθλητές από 14 σωματεία από όλη την Ελλάδα.

foto1

Καλή απόδοση είχε ο Πατσιανωτάκης Χαράλαμπος ο οποίος αν και στην πρώτη χρονιά στην κατηγορία (14 ετών) κατάφερε να πλασαριστεί στην 17 θέση. Μέτρια εμφάνιση για τους υπόλοιπους Πεδιαδικάκης Άρης 20η θέση, Κουτσάκης Στέλιος 24η θέση και Γουρλεμάκης Νίκος 32η θέση. Την 54η και 58η κατέλαβαν οι Τσακιράκης Θοδωρής και Φουστανάκης Στέλιος αντίστοιχα στην υπέρβαση που είχαν καταφέρει με το να αγωνιστούν σ’ αυτήν την κατηγορία. Την ίδια αποκομιδή εμπειριών είχαν και οι πανκορασίδες Βούρβαχη Αθηνά 30η θέση και Τσαγκαράκη Έφη 38η που συμμετείχαν πρώτη φορά στην κατηγορία των νεανίδων.

Άλλα αν το Σάββατο ήταν μέρα μέτριας εμφάνισης η λάμψη της Κυριακής και του ασημένιου μεταλλίου έφτασε ως την Μέσσαρα και φώτισε το παρόν και το μέλλον της ξιφασκίας στην περιοχή.

Η ομάδα των εφήβων με τους Γουρλεμάκης Γεώργο, Κουτσάκη Στέλιο, Πεδιαδιτάκη Αριστομένη, Πατσιανωτάκη Χαράλαμπο ανάμεσα σε 11 ομάδες αφού πρώτα απέκλεισε με 45-42 την ομάδα του Παραδείσου και να μπει στους 4 αγωνίστηκε με την ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος της Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων οπού μετά από ένα εκπληκτικό σε διακύμανση, πάθος και τακτική αγώνα κατάφεραν να προκριθεί με 30-28 στον μεγάλο τελικό. Εκεί αντιμετώπισε στα ίσα την ομάδα ξιφασκίας της Φλώρινας (Ο.ΞΙ.Φ.) αλλά τελικά δε τα κατάφερε και περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο με 45-28.

foto2

Η ομάδα των νεανίδων αποτελουμένη από τις Βούρβαχη Αθηνά , Τσαγκαράκη Εφη και Βασιλάκη Μιχαέλα μην καταφέρνοντας να προσπεράσει το εμπόδιο του Πανελλήνιου αρκέστηκε στην 5η θέση δείχνοντας όμως ότι παρά στην ηλικία τους μπορούν στο μέλλον να διεκδικήσουν μια ξέση στο βάθρο πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα των Πανκορασίδων η ξιφασκία φέρνει άλλο ένα ασημένιο αυτή την φορά στην Μεσσαρά. Συναγωνιζομαστε σωματεία που έχουν τα πάντα (προπονητές, εγκαταστάσεις, υλικά, πολύ κόσμο, εύκολη πρόσβαση στους αγώνες) και εμείς στεκόμαστε απέναντι τους ισάξια. Τα παιδιά παίζουν 3 ώρες αφού κατεβούν από το καράβι χωρίς να μπορούμε οικονομικά να αλλάξουμε τίποτα απ’ αυτά.

«Τα παιδιά έδειξαν ψυχή και τους αξίζουν χίλια μπράβο» δήλωσε ο προπονητής της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς Φουστανάκης Δημήτρης.
Επίσης η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς ευχαριστεί τους συντοπίτη μας Ντελιδάκη Νίκο για το γεύμα που παρέθεσε σε ολόκληρη την αποστολή σε εστιατόριο της Αθήνας.

Φωτογραφίες