Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2014

Ξίφος Ασκήσεως
Παμπαίδων Πανκορασίδων

Με το δεξί μπήκε η νέα χρονιά για την Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς Καπετάν Μιχάλης Κόρακας .Στο "μικρό" Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που αφορούσε το όπλο του Ξίφους Ασκησεως και την κατηγορία Παμπαίδων Πανκορασίδων εως 13 ετών και που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιανουαρίου στην αίθουσα Ξιφασκίας στο ΟΑΚΑ, αθλητές και αθλήτριες απ' όλη τη χώρα διασταυρωσαν τα ξίφη τους στο πρώτο αγωνιστικό ξεκίνημα του νέου έτους.Έπειτα από εξαιρετική παρουσία και αξιομνημόνευτη προσπάθεια στέφθηκε ασημένια η αθλήτρια της Μεσσαρίτικης Ομάδας Πεδιαδιτάκη Μαριλένα . Αξιόλογη όμως ήταν και η παρουσία των υπόλοιπων αθλητών και αθλητριών της ομάδας που αξίζει να σημειωθεί οτι στην πλειοψηφία τους συμμετείχαν για πρώτη φορά σε πανελλήνιας εμβέλειας αγώνες.

foto1 foto1

Συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στο ατομικό και σε σύνολο 105 αθλητών ο Κάζηλας Ιωάννης έλαβε την 37η θέση ,ο Αυγουστάκης Εμμανουήλ την 44η θέση, \ ο Κωστάκης Τηλέμαχος την 58η θέση ο Σαββάκης Γιώργος την 66η και ο Μερονιανάκης Γιάννης την 73 θέση περνώντας τον πρώτο γύρο ενώ οι Πατσιανωτάκης Ανδρέας, Μερονιανάκης Στέλιος και Χασκής Σπύρος δεν καταφεραν να προκριθούν και έλαβαν την 75η 81η και96η θέση αντιστοιχα.

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο ομαδικό η ομάδα που εκπροσωπήθηκε από τους Κάζηλα Ιωάννη ,Αυγουστάκη Εμμανουήλ , Κωστάκη Τηλέμαχο και Σαββάκη Γιώργο και αφού οι μικροί ξιφομάχοι υπερέβαλλαν αγωνιστικά εαυτούς ,κατέλαβε τελικά την 8η θέση ανάμεσα σε 11 ομάδες.

Στην κατηγορία των πανκορασίδων τη δεύτερη θέση κέρδισε κυριολεκτικά με το σπαθί της η Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα σε σύνολο 71 αθλητριών ενώ η Πατσιανωτάκη Αγγελική την 29η θέση και η Σφακιανάκη Δήμητρα αν και αγωνιζόταν για πρώτη φορά στις πίστες αγώνων Πανελλήνιου πρωταθλήματος κατέλαβε την 47η θέση παιρνώντας άνετα τον πρώτο γύρο.

foto1 foto1 foto1

Στο ομαδικό την Κυριακή η τριάδα των αθλητριών άν και αγωνίστηκε εξαιρετικά δεν μπόρεσε να καταφέρει να πλασαριστεί στην τετράδα κατακτώντας τελικά την 5η θέση. σε σύνολο 11 ομάδων.

Απόλυτα επιτυχημένη χαρακτηρίζει την αποστολή τόσο το Δ.Σ όσο και ο προπονητής της ομάδας Φουστανάκης Δημήτρης τονίζοντας ότι τόσο παρά την απειρία τους οι μικροί αθλητές της ομάδας αγωνίστηκαν εξαιρετικά προοιωνίζοντας μια αξιόλογη μελλοντική πορεία και συγχαίρουν ξεχωριστά καθέναν από τους αθλητέςγια την προσπάθειά τους. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην ασημένια μας πρωταθλήτρια τονίζει η πρόεδρος το Δ.Σ. Παπαδάκη Στέλλα αφού απέδειξε για 'αλλη μια φορά ότι άριστη αγωνιστική ετοιμότητα , αποτέλεσμα οργανωμένης και συστηματικής προπόνησης αποδίδει τα μέγιστα αποτελώντας αριστο συνδοιασμό με την αγάπη για την ξιφασκία . Της ευχόμαστε από καρδιάς πάντα πρωτιές στη ζωή της. Άξιοι επαίνων όμως είναι και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες της αποστολής οι οποίοι - με εξαίρεση τους Πατσιανωτάκη Ανδρέα και Πατσιανωτάκη Αγγελική- συμμετείχαν για πρώτη φορά σε πανελλήνιους αγώνες και επέδειξαν αξιομνημόνευτη αγωνιστικότητα . Ευχαριστούμε τον προπονητή της ομάδας που αν και με προβλήματα υγείας προετοίμασε ,συνόδεψε και καθοδήγησε την αποστολή οντας ακρογωνιαίος λίθος του σωματείου της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς καθώς επίσης και τον αθλητή της ομάδας Λαμπακάκη Φραγκίσκο που όντας φοιτητής ΤΕΦΑΑ στην Αθήνα αφιερώνει σε καθε μας αποστολή το χρόνο του συνδράμοντας τους αθλητές μας αποδεικνύοντας το εξαιρετικό ήθος του. Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε και στην ακτοπλοϊκή εταιρία ΑΝΕΚ LINES για την χορηγία της στη μετακίνηση των αποστολών του σωματείου μας καθοριστικής σημασιάς λόγω της υφιστάμενης δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Ευχή όλων μας είναι η φετινή αγωνιστική χρονιά να φανεί αντάξια των προσδοκιών μας .Ελπίζουμε σε μια εξίσου καλή πορεία στη συμμετοχή μας το επόμενο Σαβ/κο (18-19/1) στην επόμενη φάση για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα με τη β΄ ενότητα που αφορά το ξίφος μονομαχίας και τη σπάθη.

foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1