Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2014

Ξίφος Μονομαχίας, Εφήβων Νεανίδων

foto1

Ιδιαίτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον είχε το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου για το άθλημα της Ξιφασκίας. Στην Αθήνα στην αίθουσα Ξιφασκίας του ΟΑΚΑ έλαβε χώρα η πρώτη ενότητα του Παννελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων Νεανίδων που αφορούσε το ξίφος μονομαχίας και τη σπάθη το οποίο θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στο ξίφος ασκήσεως. Στους αγώνες έδωσαν το παρόν περίπου 250 και πλέον αθλητές απ' όλη την Ελλάδα. Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς συμμετείχε με πέντε αθλητές και εξι αθλήτριες που διαστάυρωσαν τα ξίφη τους με τους συναθλητές τους συμμετέχοντας τόσο στο ατομικό το Σάββατο 8/2 όσο και στο ομαδικό την Κυριακή 9/2. Την αποστολή απάρτιζαν οι :Πατσιανωτάκης Χαράλαμπος, Φουστανάκης Στέλιος, Τσακιράκης Θεόδωρος, Κουτσάκης Απόστολος και Γκιαουράκης Άρης, ενώ από τα κορίτσια συμμετείχαν Η Τσακιράκη Ευσεβία, Βασιλάκη Μιχαέλα ,Βούρβαχη Αθηνά, Χαραλαμπάκη Ραφαέλα , Στειακάκη Γεωργία και Τσακιράκη Άννα.

foto1 foto1

Στο ατομικό οι έφηβοι της ομάδας και ανάμεσα σε 89 αθλητές οι Πατσιανωτάκης , Φουστανάκης και Τσακιράκης κατάφεραν να μπουν στους 64 και στη συνέχεια στους 32. Στην προσπάθειά τους να περάσουν στους 16 Ο Φουστανάκης αποκλείστηκε από τον Βασιλόπουλο του Κολεγίου Ν.Ηρακλείου που κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση ενώ ο Τσακιράκης επίσης αποκλείστηκε από τον μετέπειτα πρωταθλητή Χατζόπουλο του Οδυσσέα Χαλανδρίου . Το εισητήριο για τη δεκαεξάδα κέρδισε μόνο ο Πατσιανωτάκης που foto1 στη συνέχεια και παίζοντας για οκτάδα αποκλείστηκε από τον Αβραμίδη του Ηρακλή με σκορ 15- 14. Στην τελική κατάταξη οι Μεσσαρίτες αθλητές έλαβαν την 11η θέση ο Πατσιανωτάκης , ο Φουστανάκης 23η και ο Τσακιράκης την 27η θέση ενώ οι πρωτοεμφανιζόμενοι στο πρωτάθλημα των εφήβων Γκιαουράκης και Κουτσάκης έλαβαν την 84η και 87η θέση αντιστοιχα .

foto1

Την Κυριακή συμμετέχοντας στο ομαδικό η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς σε σύνολο 18 ομάδων πήρε την τέταρτη θέση αφού απέκλεισε την ομάδα του ΟΛΑ και πέρασε 8άδα κέρδισε τον Πανελλήνιο περνώντας τετράδα αλλά έχασε από τον πρωταθλητή Οδυσσέα Χαλανδρίου στον Ημιτελικό και από τον Α.Ο.Παραδείσου στον μικρό τελικό . Τα κορίτσια της ομάδας και σε σύνολο 68 αθλητριών στα ατομικά κατέλαβαν τις εξής θέσεις : Η Τσακιράκη Ευσεβία πέρασε τριανταδυάδα αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο στους 16 και έλαβε την 30ηθέση, η Βασιλάκη Μιχαέλα την34η, η Βούρβαχη Αθηνά την 35η θέση , η Χαραλαμπάκη Ραφαέλα την 48η η Στειακάκη Γεωργία την54η θέση και η Τσακιράκη Αννα την 58η θέση παρά το ότι αγωνιζόταν πρώτη φορά σε αυτην την κατηγορία.
foto1 Στο ομαδικό ενώ η τα κορίτσια έκαναν ένα καλό ξεκίνημα παιρνωντας στην οκταδα αφού νίκησαν την ομάδα του Πειραιά στη συνέχεια στα προημιτελικά έχασαν από τον πρωταθλητή Ο.ΞΙ.Φ παρά το ότι αγωνίστηκαν πάρα πολύ δυναμικά.

Συγχαρητήρια στους αθλητές τους δίνει με δήλωσή του το Δ.Σ. του σωματείου ιδιαιτερα σε αυτούς που πρώτη φορά δοκίμασαν τις αντοχές τους σε πίστες Πανελλήνιων Αγώνων. Την επόμενη εβδομάδα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου στη δεύτερη ενότητα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος που αφορά αυτη τη φορά το Ξίφος Ασκήσεως η ομάδα μας θα συμμετέχει με αθλήτριες που για πρώτη φορά αγωνίζονται σε αυτην την κατηγορία . Θα θέλαμε να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία.Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την ακτοπλοϊκή εταιρεία ANEK LINES για τη χορηγία που μας παρέχει στα ναύλα των αποστολών μας πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Επίσης από καρδιάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον προπονητή της ομάδας Φουστανάκη Δημήτρη για τον αγώνα που καταβάλλει καθημερινα και την προσφορά του στο σωματείο καθώς και το Λαμπακάκη Φραγκη αθλητή και φοιτητή Φυσικής Αγωγής στην Αθήνα που σε κάθε αποστολή μας εκτος Κρήτης είναι μόνιμος στυλοβάτης της ομάδας. Ευχόμαστε στα παιδιά πάντα επιτυχίες.