Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ

HELEXPO JUNIOR'S WORLD CUP

Την 75η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, κατέλαβε ανάμεσα σε 121 αθλητές ο αθλητής της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ Φουστανάκης Στέλιος.

Το Σάββατο και την Κυριακή 18-19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης(περίπτερο 12)το παγκόσμιο Κύπελλο στο ξίφος Μονομαχίας Νέων ανδρών (έως 20 ετών)με τη συμμετοχή 120 αθλητών από 25 χώρες. Με 17 συμμετοχές από την Ελλάδα, τη Μεσσαρά εκπροσώπησαν οι: Πατσιανωτάκης Χαράλαμπος, Φουστανάκης Στέλιος και Τσακιράκης Θοδωρής.

Μετά τον πρώτο γύρο ο Φουστανάκης Στέλιος με 3 νίκες και 3 ήττες κατετάγη 62ος στο κλασμάν και περνώντας στην 3η καλύτερη θέση από τους 17 Έλληνες(μετά τον Τσόκα και τον Μέκρα) διεκδίκησε την είσοδο του στους 64,απέναντι στο Malcotti (Ελβετία).Ο ισάχρονος Μεσσαρίτης, στην πρώτη του εμφάνιση σε διεθνείς αγώνες,δεν κατάφερε να νικήσει τους έμπειρους αντιπάλους του και χάνοντας 15-5 περιορίστηκε στην 75η θέση, που για πρώτη συμμετοχή, θεωρείτε απόλυτη επιτυχία.

Η απειρία ήταν και η αιτία ,που οι άλλοι δύο εκπρόσωποι της Α.Λ.Μεσσαράς, Πατσιανωτάκης Λάμπης και Τσακιράκης Θοδώρης, δεν κατάφεραν να περάσουν τον πρώτο γύρο, όπως και άλλοι Έλληνες Αθλητές.

Οι τελικές θέσεις των Ελλήνων αθλητών: Μέκρας 24,Τσώκας Ν.44,Χατζόπουλος 57,Τσώκας Α. 61,Κυπραίος 80, Μεταξάς 86, Στιούκης Μ.87, Βασιλόπουλος 102,Μπρούζας 109,Κούλος 113, Σκενδέρης 113, Πατσιανωτάκης 116,Φιλιππούσης 117,Στιούκης Ι. 119, Τσακιράκης 120 και Αλεξόπουλος 121.

Το Δ.Σ. της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς συγχαίρει τους αθλητές της, για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και ιδιαίτερα τον Φουστανάκης Στέλιο, που κατάφερε, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αλλά και την απειρία του, να καταταγεί στους πρώτους 75 αθλητές της διοργάνωσης.

Για ''απίστευτες εμπειρίες'' μίλησε ο προπονητής της ομάδας Κος Φουστανάκης, που συνόδευσε τους αθλητές του, όπως ήταν λογικό, σε μία τέτοια διοργάνωση ''και μόνο που συμμετείχαν σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν σημαντικό. Αποκόμισαν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα πορεία τους σαν αθλητές. Υψηλό επίπεδο αθλητών-άρτια διοργάνωση-ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

Το Δ.Σ. ο προπονητής και οι αθλητές, ευχαριστούν θερμά την ΑΝΕΚ SUPERFAST για την διευκόλυνση που παρείχαν και σε αυτή την αποστολή μας.