Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ


ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ

foto1
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας Παμπαίδων-Πανκορασίδων (8-13) Ξίφος Ασκήσεως 2013

foto1

Με βασικο αντίπαλό τους τον καιρό αγωνίστηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι αθλητές της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που αφορούσε το ξίφος ασκήσεως παμπαίδων- πανκορασίδων.Κουτσουρεμένη ανέβηκε στην Αθήνα η αποστολή της ομάδας αφού τα παιδιά που επέλεξαν να ταξιδέψουν Παρασκευή βράδυ αποκλείστηκαν τελικά στο λιμάνι του Ηρακλείου από την κακοκαιρία και δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Τυχεροι ήταν οι αθλητές που ταξίδεψαν την Πέμπτη που άν και ταλαιπωρήθηκαν κατάφεραν για άλλη μια φορά να εντυπωσιάσουν και να κερδίσουν επάξια την τρίτη θέση στο ομαδικό . Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν οι αθλήτριες Πατσιανωτάκη Μαρία που κατέλαβε την έκτη θέση στην τελική κατάταξη στο ατομικό, η Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα την δέκατη τριτη θέση , η Φασουλάκη Εμμανουέλλα τηντη δέκατη πέμπτη θέση, η Πατσιανωτάκη Αγγελική την εικοστή όγδοη θέση η Τσακιράκη Αμιλία την τριακοστή δεύτερη ενώ η Μούργκα Γεωργία την τριακοστή ένατη θέση. Την Κυριακή αγωνίστηκαν στο ομαδικό όπου και κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο και τις επευφημίες όλων αφού οριακά έχασαν τη δεύτερη θέση.

foto2

Από τους παμπαίδες του σωματείου αγωνίστηκε μόνο ο Πατσιανωτάκης Ανδρέας με πολύ κακή ψυχολογία αφού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι συναθλητές του ξιφομάχοι δεν μπόρεσαν να τον συνοδέψουν .

Είχε προηγηθεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 12- 13 Ιανουαρίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα που αφορούσε το ξίφος Μονομαχίας στο οποίο έλαβαν μέρος ο Ταβερναράκης Φίλιππος και ο Κουτσάκης Μανώλης από τα αγόρια και η Τσακιράκη Άννα και Χατζηδάκη Αλκυώνη από τα κορίτσια χωρίς όμως να καταφέρουν να περάσουν στην τελική δεκαεξάδα. Συγχαίρουμε τους μικρούς ξιφομάχους του σωματείου μας που αγωνίστηκαν και στα δυο πρωταθλήματα τονίζει το Δ. Σ. του σωματείου σε ανακοίνωσή του. Τους ευχαριστούμε για τις επιτυχίες που μας χάρισαν για άλλη μια φορά αποτέλεσμα προσωπικής και ομαδικής δουλειάς υπό την άξια καθοδήγηση του προπονητή της ομάδας Φουστανάκη Δημήτρη.

foto1

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους Κάζηλα Γιάννη , Κωστάκη Τηλέμαχο, Μπουχαλάκη Ανδρέα ,Ταβερναράκη Μιχάλη και Χάσκη Σπύρο που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν για να συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα καθώς και στον Πατσιανωτάκη Ανδρέα που μονος του εκπροσώπησε τους παμπαίδες του σωματείου μας . Είμαστε σιγουροι ότι με δεδομένη την αγάπη τους για την Ξιφασκία και την αγωνιστική τους ετοιμότητα θα τους δοθούν πολλές άλλες ευκαιρίες να αγωνιστούν και να διαπρέψουν. Ευχαριστούμε την ΑΝΕΚ LINES για την ευγενική χορηγία τους στα εισητήρια των αθλητών μας καθώς και για την άψογη συνεργασία τους.

Νιώθουμε ιδιαίτερα άσχημα για τον ακούσιο αποκλεισμό των παμπαίδων μας λόγω καιρού από το πρωτάθλημα επισημαίνει με δήλωσή της η πρόεδρος της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς. Είμαστε ίσως το μοναδικό σωματείο που επιβαρύνεται το κόστος μετακίνησης των αθλητών μας σε κάθε πρωτάθλημα παρά τις δυσμενής οικονομικές συνθήκες και θα συνεχίζουμε να το πράττουμε . Ευχόμαστε να μπορούσαμε να καλύψουμε τα αεροπορικά εισητήρια των αθλητών , κάτι τέτοιο όμως ήταν ανέφικτο για το σωματείο και για τους ίδιους τους γονείς που θα τα συνόδευαν να το επωμιστούν. Αποτελεί όμως μια κάλή ευκαιρία να απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στον κάθε πολίτη της περιοχής μας να στηρίξει το σωματείο ηθικά και υλικά. Σας καλούμε όλους να έρθετε κοντά μας με αφορμή την κοπή της πρωτοχρωνιάτικης πιτας του σωματείου μας την Κυριακή 27 Ιανουαρίου το μεσημέρι στο χώρο εκδηλώσεων ΜΙΝΩΑΣ στην Πόμπια όπου παράλληλα θα βραβευτούν οι αθλητές της ομάδας που διακρίθηκαν το 2012 στα γράμματα και τον αθλητισμό. Το σωματείο πρόκειται επίσης να βραβεύσει τον συντοπίτη μας Παραολυμπιονίκη Στεφανουδάκη Μανώλη τιμώντας τον με αυτόν τον τρόπο και αναγνωρίζοντάς του το μεγαλείο ψυχής που πάνω απ΄όλα πρέπει να διαθέτει κάθε αθλητής αλλά και κάθε άνθρωπος.


foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1