Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ

«Ακόμα πιο ψηλά Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς»

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές τους και με 4 αθλητές σε 16άδες επέστρεψαν η αποστολή της Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας Παμπαίδων-Πανκορασίδων στο ξίφος μονομαχίας που έγινε το σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

foto1

Μετά την 4 θέση που κατέλαβαν τα κορίτσια του φλερέ το προηγούμενο σαββατοκύριακο ήρθαν τα κορίτσια του ξίφους μονομαχίας (Βούρβαχη Αθηνά, Τσαγκαράκη Εφη και Βασιλάκη Μιχαέλα) να κατακτούν την 3η θέση και να φέρνουν στην Μεσσαρά το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πανκορασίδων. Η ομάδα της Μεσσαράς έχασε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα της Ο.Ξ.Ι. Φλώρινας 45-37 στον ημιτελικό και στον μικρό τελικό νίκησε 45-34 την ομάδα της Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων που στον ημιτελικό είχε χάσει από τον Παύλο Μελά.

Στο ατομικό τώρα που έγιναν το Σάββατο η Βούρβαχη Αθηνά και η Τσαγκαράκη Έφη εξασφάλισαν την συμμετοχή τις στο Παν. Πρωτάθλημα Νεανίδων τον Φεβρουάριο καθώς κατέλαβαν την 13 θέση (ισοβάθμησαν) ανάμεσα σε 34 κορίτσια απ’ όλη την Ελλάδα, κάτι που για λίγα κτυπήματα δεν κατάφερε η Βασιλάκη Μιχαέλα παρ’ όλο που βρέθηκε σε πολύ δύσκολη pool.

foto2

Οι επιτυχίες όμως συνεχίζονται καθώς στα αγόρια οι Τσακιράκης Θεοδώρος και Φουστανάκης Στέλιος έπειτα από καταπληκτική εμφάνιση κατάφεραν ανάμεσα σε 41 συνομήλικους τους να καταλάβουν την 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Θέσεις που επιτρέπουν και σε αυτούς να συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα των εφήβων του Φεβρουάριο.

«Ήταν ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο από άποψη απόδοσης των αθλητών μας. Δεν κρύβω ότι το μετάλλιο των κοριτσιών το περιμέναμε μιας και τα ίδια κορίτσια πέρσι είχαν καταλάβει την 4η θέση. Με λίγη περισσότερη προσπάθεια θα ήμασταν στον τελικό οπού θεωρώ ότι το χρυσό μετάλλιο σίγουρα θα ερχόταν στη Μεσσαρά. Το εντυπωσιακό ήταν η απόδοση των αγοριών οι οποίοι μπαίνοντας στην 8άδα σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει."

Το επόμενο σαββατοκύριακο ανεβαίνουμε στην Αθήνα νά αγωνίζονται τα κορίτσια του ξίφους ασκήσεως (Σαββάκη Έ., Δριμισκιανάκη Α, Στειακάκη Γ. και Χαραλαμπάκη Ρ.) στο ατομικό και στο ομαδικό στο Παν. Πρωτ. Νεανίδων.

foto1

Φωτογραφίες