Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΝΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

foto1

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου οι Περιφερειακοί Αναπτυξιακοί Αγώνες Ξιφασκίας στην Κρήτη για το 2013. Οι αγώνες ήταν ενταγμένοι στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και διοργανώνονται με ευθύνη των Περιφερειακών Σωματείων σε όλη την Ελλάδα. Τους Αγώνες διοργάνωσε για άλλη μια φορά στην Κρήτη η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς «Καπετάν Μιχάλης Κόρακας» και συμμετείχαν αθλητές και από τα τέσσερα Σωματεία που ασχολούνται με την Ξιφασκία στην Κρήτη: Την Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων, τη Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου, το σύλλογο «Θησέας» και το διοργανώνοντα Σύλλογο. Οι αγώνες έγιναν στο κλειστό Γυμναστήριο των Μοιρών. Ξεκίνησαν στις 10:00 το πρωί με τους προκριματικούς ενώ η τελευταία απονομή έγινε στις 6:00 το βράδυ. Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς επέλεξε να κλείσει το 2013 με μια διοργάνωση που αποτελεί μια ιδιαίτερης σημασίας πρόγευση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει τον Ιανουάριο του 2014. Πρωταρχικός στόχος η εξοικείωση των μικρών ξιφομάχων με την αγωνιστική διαδικασία και η απόκτηση πολύτιμων εμπειριών πριν πέσουν στα «βαθιά νερά» των Κυπέλλων και Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

foto1 foto1 foto1

Οι περιφερειακοί αγώνες Ξιφασκίας αφορούν σε αθλητές 8 – 13 ετών, κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων δηλαδή, και δίνουν την ευκαιρία στους μικρότερης ηλικίας Ξιφομάχους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να πάρουν μια εικόνα επισήμων αγώνων χωρίς να χρειάζεται να απόμακρυνθούν ιδιαίτερα από την έδρα τους. Αποτελούν ταυτόχρονα μια πολύ καλή αφορμή για αγωνιστική προετοιμασία εν΄όψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων - Παγκορασίδων που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2014 στην Αθήνα.

Έγιναν αγώνες Ξίφους Ασκήσεως Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄(8 - 10 ετών) και Β΄ (11 – 13 ετών) , Ξίφους Μονομαχίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων 10 – 13 ετών και Σπάθης παμπαίδων Α΄και Σπάθης παμπαίδων Β΄.
Συμμετείχαν σχεδόν εξήντα Ξιφομάχοι. Το κλίμα,ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση Αθλητών αλλα των θεατών ήταν εκπληκτικά, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα στις αναμετρήσεις της μικρής κατηγορίας. Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς συμμετείχε με εικοσιτεσσερις Ξιφομάχους που αποτελούν το φυτώριο της ομάδας , που εμπρακτα απέδειξαν το πολλά υποσχόμενο μέλλον τους μέσα από την αγωνιστικότητά τους και τις διακρίσεις τους στη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα ανά όπλο και κατηγορία διακρίθηκαν οι παρακάτω αθλητές:

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων A(8-10) (12 ΑΘΛΗΤΕΣ)
1. Πατσιανωτάκης Ανδρέας (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
2. Μερονιανάκης Στέλιος (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
3. Παπαδοκοκολάκης Ιωάννης (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
3. Σαββάκης Γεώργιος (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

foto1
Ξίφος Ασκήσεως Πανκορασίδων A(8-10) (7 ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ)
1.Σφακιανάκη Δήμητρα (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
2.Μπομπολάκη Γρηγορία (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
3.Κασσάρα Ειρήνη (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
3.Ρόμπινσον-Κόλλευ Ζωή (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

foto1
Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων B(11-13) (7 ΑΘΛΗΤΕΣ)
1.Τζανάκης Αναστάσιος (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
2.Κάζηλας Ιωάννης (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
3.Τζεράκης Γεώργιος (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
3.Κωστάκης Τηλέμαχος (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

foto1
Ξίφος Ασκήσεως Πανκορασίδων B(11-13) (6 ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ)
1.Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
2.Πατσιανωτάκη Αγγελική (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
3.Τσεπέτη Μαρία (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
3.Δραμηλαράκη Ευαγγελία (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)

foto1
Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων(10-13) (12 ΑΘΛΗΤΕΣ)
1. Δρικάκης (Α.Λ.Ξ. Χανίων)
2. Παπαδάκης Στυλιανός (ΓΕΗ)
3. Ταβερναράκης Φίλιππος (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
3. Χατζηγεωργίου Νικόλαος (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

foto1
Ξίφος Μονομαχίας Πανκορασίδων (10-13)(4 ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ)
1.Χατζηδάκη Αλκυώνη (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
2.Ελευθεράκη Αγγελική (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
3.Σβουράκη Ειρήνη (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
3.Μελιδονιώτη Δάφνη (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

foto1
ΣΠΑΘΗ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α (8-10 ΕΤΩΝ) (4 ΑΘΛΗΤΕΣ)
1.Πάσσαμ Ιάσονας (Α.Ο.ΘΗΣΕΑΣ)
2.Πολυχρονάκης Ιωάννης (Α.Ο.ΘΗΣΕΑΣ)
3.Σπινθουράκης Ιωάννης (Γ.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
3.Ζαμπιόζης Ιωάννης (Γ.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

foto1
ΣΠΑΘΗ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β (11-13 ΕΤΩΝ) (4 ΑΘΛΗΤΕΣ)
1.Μητάκης Ανδρέας (Γ.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
2.Μελισσείδης Αλέξανδρος (Α.Ο.ΘΗΣΕΑΣ)
3.Αρχαύλης Εμμανουήλ (Α.Ο.ΘΗΣΕΑΣ)
3.Δημόπουλος Άγγελος (Γ.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

foto1

Όλοι οι Ξιφομάχοι έδειξαν φοβερή αγωνιστικότητα και πολλοί πήραν το βάπτισμα του πυρός συμμετέχοντας σε επίσημους αγώνες για πρώτη φορά.Η δυναμική των Ξιφομάχων της Μεσσαρίτικης Ομάδας φανερώνει τη συστηματική δουλεια που γίνεται στο Σύλλογο σε Πόμπια , Μοίρες και Τυμπάκι και προοιωνίζει ελπιδοφόρα αποτελέσματα το 2014.Συνολικά οι αθλητές της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς απέσπασαν δεκατρία μετάλλια και τις επιδοκιμασίες των φίλων και συγγενών τους που παρακολούθησαν τους αγώνες αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αναπτυξιακή πορεία της Ξιφασκίας στη Μεσσαρά .

Πολλοί ήταν μάλιστα και οι αθλητές που πρωτοδοκίμασαν τα σπαθιά τους σε επίσημους αγώνες Ξιφασκίας, όπως συμβαίνει πάντα στους Περιφερειακούς Αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.
Με δήλωσή της η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς συγχαίρει όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν ανεξάρτητα από διακρίσεις και τελική κατάταξη καθώς και τα σωματεία που συμμετείχαν στους αγώνες ,το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών για την σημαντική παρουσία τους σε κάθε διοργάνωση του σωματείου ,τους Προπονητές των συμμετεχόντων σωματείων αλλά και τους διαιτητές Φανή Ξαγοραράκη και Δήμητρα Κάππου για την συμβολή τους στην απρόσκοπτη και αρτιότερη διεξαγωγή των αγώνων καθώς και τους φίλους της ομάδας και του αθλήματος που παρευρέθηκαν στους αγώνες και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Το Δ.Σ. του σωματείου ευχαριστεί το Δήμο Φαιστού που ήταν συνοδοιπόρος της για άλλη μια φορά στην προσπάθεια πραγματοποίησης διοργανώσεων από το Σύλλογο παραχωρώντας για το σκοπό αυτό το Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών καθώς και τους φίλους του σωματείου που βοήθησαν τα μέγιστα στην προετοιμασία των αγώνων καθώς και τις εταιρίες Βότομος ΑΕ Νερά Ρούβας. Φούρνος Τσικνάκη , Θαύμα και Μαρινόπουλος (παλιό DΙΑ)για τις ευγενικές χορηγίες τους σε νερα , αναψυκτικά και σάντουιτς που προσφέρθηκαν στους αθλητές .

Αθλητές, γονείς, παράγοντες και θεατές έμειναν ενθουσιασμένοι από τη διοργάνωση. Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς για άλλη μια φορά απέδειξε ότι καταβάλλει μια επιτυχημένη προσπάθεια αναλαμβάνοντας άψογα κατά κοινή ομολογία αθλητικές διοργανώσεις που αφορούν την Ξιφασκία καθιερώνοντάς το άθλημα στα αθλητικά δρώμενα ειδικά στην περιοχή του Ηρακλειώτικου Νότου που αποτελεί και τη γενέτειρα του αθλήματος της Ξιφασκίας στην Κρήτη.
Είναι ιδιαίτερη τιμή για το σωματείο μας το ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας μας εμπιστεύτηκε αυτή τη διοργάνωση για άλλη μια φορά δηλώνει η πρόεδρος του Σωματείου της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη σημασία που έχει πάντα η διοργάνωση επίσημων αγώνων από τα Σωματεία της Περιφέρειας και η συμβολή στη διάδοση του Ολυμπιακού Αθλήματος της Ξιφασκίας στη νεολαία. Ενισχύεται με τον τρόπο αυτό η αμφίδρομη σχέση στήριξης και εμπιστοσύνης ανάμεσα μας, με κοινο στόχο να κερδισουμε το "στοίχημα " της προβολής και της ενίσχυσης του αθλήματος.

foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1
foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1 foto1