Α θλητική Λ έσχη Μ εσσαράς

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ


Σχολικοί Αγώνες 2013

foto1 Με τη συμμετοχή 16 αθλητών και αθλητριών πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Μοιρών οι Σχολικοί Αγώνες Ξιφασκίας για την Περιφέρεια Κρήτης.

Τους αγώνες διοργάνωσε η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς και τελέστηκαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

Οι αγώνες αφορούσαν τις τρεις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού (Δ΄,Ε΄καιΣΤ΄) και συμμετείχαν μαθητές-αθλητές από σχολεία μόνο του νομού Ηρακλείου μια και από την Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων δεν προσήλθε κανένας μαθητής-αθλητής.

Αγώνες διεξήχθησαν στο Ξίφος Ασκήσεως και στο Ξίφος Μονομαχίας αφού στην Σπάθη ο αριθμός των αθλητών δεν επαρκούσε για τέλεση αγώνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά όπλο:

Ξίφος ασκήσεως Παμπαίδων:1ος Τρούλης Ζαχαρίας 3ο Δημ. Γαζίου (Α.Ο.ΘΗΣΕΑΣ) ,2ος Κάζηλας Ιωάννης 2ο Δημ. Μοιρών(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) 3οι Τρούλης Ιωάννης 2ο Δημ. Γαζίου(Α.Ο.ΘΗΣΕΑΣ) και Κωστάκης Τηλέμαχος 2ο Δημ. Μοιρών(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

Ξίφος ασκήσεως Πανκορασίδων:1η Πεδιαδιτάκη Μαρινέλλα 2ο Δημ. Τυμπακίου(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) 2η Πατσιανωτάκη Αγγελική Δημ. Πόμπιας(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) 3η Τσακιράκη Παρασκευή Δημ. Πόμπιας(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ).

Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων:1ος Παπαδάκης Στέλιος (Γ.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) 2ος Ταβερναράκης Φίλιππας 2ο Δημ. Μοιρών(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) 3οι Κατσαρός Παναγιώτης(Γ.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ),Κουτσάκης Εμμανουήλ Δημ. Πόμπιας(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ),Βούρβαχης Εμμανουήλ 1ο Δημ. Μοιρών(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

Ξίφος Μονομαχίας Πανκορασίδων:1η Χατζηδάκη Αλκυώνη 1ο Δημ. Μοιρών(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) 2η Στιβακτάκη Στυλιανή 1ο Δημ.Μοιρών(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ) 3ες Μελιδονιώτη Δάφνη 1ο Δημ.Τυμπακίου(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ), Λαγουδάκη Μαρία 1ο Δημ.Μοιρών(Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

foto1 foto1 foto1

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε έναν αγώνα χωρίς νικητές και ηττημένους, αντλώντας ικανοποίηση από τη συμμετοχή τους, αποδεικνύοντας ότι είναι υπαρκτή η σχολική ξιφασκία προβάλοντας το άθλημα . Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς για άλλη μια φορά απέδειξε ότι καταβάλλει μια επιτυχημένη προσπάθεια αναλαμβάνοντας άψογα κατά κοινή ομολογία αθλητικές διοργανώσεις που αφορούν την Ξιφασκία καθιερώνοντάς το άθλημα στα αθλητικά γενόμενα ειδικά στην περιοχή του Ηρακλειώτικου Νότου που αποτελεί και τη γενέτειρα του αθλήματος της Ξιφασκίας στην Κρήτη.
Είναι ιδιαίτερη τιμή για το σωματείο μας το ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας μας εμπιστεύτηκε αυτή τη διοργάνωση δηλώνει η πρόεδρος του Σωματείου της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς. Ενισχύεται με τον τρόπο αυτό η αμφίδρομη σχέση στήριξης και εμπιστοσύνης ανάμεσα μας, με κοινο στόχο να κερδισουμε το "στοίχημα " της προβολής και της ενίσχυσης του αθλήματος .

Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς παρά την έλλειψη αθλητικών ή άλλων ιδιόκτητων εγκαταστάσεων έχει καταφέρει σήμερα να αθλούνται στα τμήματα της αρκετοί εκκολαπτώμενοι μικροι αλλα και μεγαλύτεροι αθλητές. Έχοντας βασικό κανόνα την προσφορά στα παιδιά μιας ακόμα ευκαιρίας ενασχόλησης με τον αθλητισμό καταφέρνει επάξια να εκπροσωπει την περιοχή μας και την Κρήτη σε κάθε διοργάνωση . Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα σωματεία της ΓΕΗ και του Θησέα που μας τιμησαν με την παρουσία τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σάββατο 15 Ιουνίου στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο όπου θα συμμετέχουμε στους ατομικούς αγώνες ξιφασκίας "Ανδρόγεια" που διοργανώνει η ΓΕΗ.